track record


Faceted House 1

area | 1,991 sq ft | 185 sq m

location | W6| London

status | completed


Winner of the Living Space Design of the Year 2010, the project’s brief was to remodel and extend the three bedroom two storey house that was in a decrepit state and in need of considerable refurbishment and modernisation. The sculptural façade is visually striking and elegant at the same time. Paul McAneary Architects reconfigured and expanded the existing space by designing a huge open-plan: the concept driving the whole design is a 30° twist that allows physical and perceptive overlapping between the indoor and the outdoor spaces, between the garden and kitchen thresholds - so whilst at the sink you feel the garden is actually behind you.  This conceptual idea is manifest in the details of the faceted zinc facade and the floating external deck, being cut back to a fine angled edge. The garden becomes a vital ingredient of the living space.